Информационно обслужване спечели престижна награда за секторен проект на годината🥇🔵

August 2023

Информационно обслужване спечели престижна награда за секторен проект на годината🥇🔵

Информационно обслужване спечели първото място  в категория „Секторен проект на годината“ на тазгодишните награди PMAwards 2023 на Project Management Institute Bulgaria. Националният системен интегратор получи престижното отличие за проекта си „Оптимизиране на Единния портал за електронно правосъдие за създаване на условия за повишаване достъпа на граждани и юридически лица до е-правосъдие“ на церемония, която се проведе на 08 юни 2023 г. в Тера Резидънс, София. Наградите на PMI Bulgaria са единствени по рода си в България, оценяват се от международно жури и имат за цел да осигурят глобално признание за изключителни постижения в управлението на проекти .

Категорията „Секторен проект на годината“ отдава признание на изключителни проекти както в публични, така и в частни компании, във всички пазарни сегменти на конкретен сектор. Проектът „Оптимизиране на Единния портал за електронно правосъдие за създаване на условия за повишаване достъпа на граждани и юридически лица до е-правосъдие“ https://ecase.justice.bg/) на Информационно обслужване беше единственият в публичния сектор сред номинациите на тазгодишните награди, които бяха оценявани.

„Оптимизирането на Единния портал за електронно правосъдие беше огромно предизвикателство от гледна точка на много участващи заинтересовани страни с различни  изисквания и очаквания. По време на фазата на разработване на софтуерното решение, нормативната уредба беше променена, така че беше необходимо да се промени обхвата с минимално въздействие върху разработката“, каза Снежанка Смилкова, ръководител на проекта от страна на Информационно обслужване. „Работата в публичния сектор в България е изключително предизвикателство, но ние сме отдадени и работим ежедневно за дигиталната трансформация в тази област“, каза Николета Стоянова, ръководител отдел „Бизнес анализ“ в компанията. По думите й в основата на успеха на проектите на Информационно обслужване е отдаденият и мотивиран екип от професионалисти, които работят в компанията.

Проектът „Оптимизиране на Единния портал за електронно правосъдие за създаване на условия за повишаване достъпа на граждани и юридически лица до е-правосъдие“ цели осигуряване на публичност и прозрачност за гражданите, адвокатите и бизнеса в съдебната система. Цялата информация за съдебните дела е публична с изцяло свободен достъп. Чрез реализацията на проекта за първи път се осигурява възможност за изцяло електронна комуникация със съдилищата в България, без да е необходимо заинтересованите страни да посещават съдебните палати.

🔵Последвайте ни в LinkedIN  

                                                 Facebook

                                                                    Instagram